Translate

woensdag 29 februari 2012

Gerookte zalm met zelfgemaakte piccalilly


Dit gerecht hebben we een keer gegeten in een restaurant in Rotterdam. 
Daarna thuis (na)gemaakt en wat aangepast. In eerste instantie gebruikten
we kant en klare piccalilly. Later met deze zelfgemaakte piccalilly. Erg lekker.
De piccalilly is ook lekker bij een (zelfgemaakte) hamburger.

Voor de zalmsalade
  • Veldsla
  • gerookte zalmplakken  (ongeveer 100 a 125 gram p.p.)
Per persoon een dinerbord bedekken met veldsla, daarop plakken zalm leggen.
Daarover flink wat piccalilly verspreiden. 
Voor erbij b.v. bruin stokbrood met tapenade of bruschetta's met rucola en gehalveerde kerstomaatjes plus wat zout en peper.



Piccalilly
  • halve bloemkool
  • 1 grote ui
  • 400 a 500 ml witte wijnazijn
  • 100 ml malt (goedkope) basalmico azijn
  • mespuntje gedroogde chillies
  • 2 a 3 theelepels maizena
  • 15g kurkuma (geelwortel)
  • 25g mosterd poeder
  • 125g suiker
  • halve komkommer, geschild, zaad eruit.
Kokerellen

  • Snij de bloemkool, ui en komkommer in kleine stukjes.
  • Mix alle groenten.
  • Breng de azijnen aan de kook met de chilli.
  • Zet het vuur uit en laat 20 minuten staan.
  • Breng de azijn weer aan de kook en voeg de groenten toe, laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg de maizena, mosterd, kukurma, suiker toe en kook nog 2 minuten.
  • Laat goed afkoelen en zet minimaal 1 uur in de koelkast voor gebruik.
  • Het blijft ongeveer 3 a 4 weken goed.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten