Translate

zondag 20 mei 2012

Jamie's italiaanse venkelschotel

Uit het laatste Jamie Oliver magazine, de italiaanse venkelschotel afgelopen week uitgeprobeerd, een lekkere combinatie. De taleggio kaas niet gebruikt. Moet nog uitvinden waar die te koop is. Ik had nog parmezaan en peccorino liggen en wat ricotta. Hiermee smaakte het erg goed.
-->
  • Nodig: (2 pers)
  • 2 venkelknollen, in dunne plakken
  • 300gr roseval aardappelen, in plakjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • bakje ricotta
  • 100gr combi parmezaan en peccorino (of taleggio)
  • 1 a 2 tenen knoflook, grof gesnipperd
  • olijfolie
Kokerellen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
De venkel en aardappelplakjes (apart) 5 minuten koken. Kaas raspen en mengen. De helft van de kaas door de ricotta mengen. 
Leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem van een ovenschaal, bestrooi met wat peper. Strooi de gerapste kaas erover. 
Verdeel hierover de venkel en ui, daarop de knoflook, wat zout en peper erover. 
Leg de andere helft van de aardappelplakjes erop. Betrooi met wat peper. 
Als laatste laag het ricotta mengsel erover verdelen. 
Giet wat olijfolie rondom langs de rand van de ovenschaal.                    
De schotel  in het midden van de oven, ongeveer 20 minuten.

Tip: Snij de aardappels en venkel met een mandoline in plakjes op stand 4,5mm of met een rasp.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten