Translate

woensdag 23 mei 2012

Tomaten chutney


Afgelopen weekend voor het eerst gemaakt. Als voorbeeld een recept van Jamie Oliver gebruikt. Maandag gegeten bij (wit) vis, een lekkere combinatie. Koud of warm lijkt het me ook lekker bij kip, een hamburger, door een groenteschotel of op stokbrood, ciabatta e.d.  

Nodig: 
  • 1 kilo trostomaten, in grove stukken
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 3 eetl bruine suiker
  • 75ml basalmico azijn of creme
  • zout en peper
  • 2 rode pepers, gesnipperd, paar zaadjes behouden (of eetlepel sambal)
  • glazen potten, goed gesteriliseerd. (b.v. met kokend water)
     
Kokerellen
- Ui aanbakken, basalmico, pepertjes en suiker toevoegen
- Tien minuten zachtjes laten sudderen
- Tomaten erbij. Nog 10 minuten zachtjes laten pruttelen
- Naar smaak peper en zout toevoegen.
- In potten doen, goed vol. Laat ze 2 uur op de kop afkoelen
- Zet dan in de koelkast  
- De chutney is ongeveer 4 weken houdbaar

Tip: De tomaten eerst roosteren in de oven, 1 uur op 150 graden, dan wordt de smaak van de tomaten zoeter en intenser. Bij het maken van de chutney maar 4-5 minuten mee laten sudderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten