Translate

zaterdag 1 december 2012

Kruidige cake met appel

Twee recepten uit een bakboek gecombineerd. Makkelijk te maken, een lekkere cake met koud weer. De cake een beetje opwarmen voor gebruik, wat creme fraiche of warme vanille saus erbij en dan als toetje gebruiken.

Nodig:
200gr zelfrijzend bakmeel                              
2 eieren
150gr boter
3 eetl honing
2 eetl bruine suiker
2 eetl maple siroop
2 flinke appels
1/2 theel kaneel
1/2 theel kardemom
1/2 theel koek of speculaas kruiden
zout

Kokerellen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm de boter met de honing, suiker en siroop tot het gesmolten is.
Schil ondertussen de appels, snij in schijfjes.
Meng door de bloem wat zout en de kruiden.
Doe het meelmengsel in een keukenmachine (of mengkom), voeg het botermengsel
en de eieren toe. Mix dit luchtig.
Doe het cakemengsel in een ingevet rond bakblik/ovenschaal van 20 tot 24 cm.
Verdeel de appelschijfjes erover. Zet in de oven 30-40 min. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten