Translate

zaterdag 22 december 2012

Kwark stol

Een oud recept, iedere jaar rond kerst haal ik deze weer tevoorschijn.
Smaakt nog altijd goed. Een smeuïge frisse stol.

Nodig voor een grote stol: 
(hoeveelheden halveren voor een kleine stol) 
500gr zelfrijzend bakmeel
150gr boter      (op kamertemperatuur)
100gr suiker
2 eieren
250gr kwark     (of griekse yoghurt)
125gr rozijnen  (of cranberries, of mix)         
2 eetl rum                                                             
1 citroen, alleen geraspte schil
snufje zout

Kokerellen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de boter met de suiker luchtig.
Mix de eieren er 1 voor 1 door.
Doe alle andere ingrediënten erbij en mix goed.
Vorm van het deeg een stol en leg op een beklede bakplaat of gebruik een rechthoekige beboterde bakvorm.
In de oven circa 50 a 60 min tot de stol mooi lichtbruin en gaar is.
Bestrooi voor het serveren eventueel met poedersuiker.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen