Translate

zaterdag 27 april 2013

Yoghurt limoen cake

We hadden (te) veel yoghurt in huis. Weggooien is zonde, dan meer een yoghurt cake maken:-) Naar een recept van Donna Hay. Makkelijk te maken en met weinig vet.

    Ingredienten                                    

  • 150ml zonnebloemolie                  
  • 2 eieren
  • 1 flinke theel geraspte limoenschil
  • 2 eetl limoensap
  • 150ml yoghurt
  • 100gr suiker
  • 300gr zelfrijzend bakmeel

    Limoenglazuur (optioneel)
  • 100gr poedersuiker
  • 50ml limoensap

Kokerellen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  1. De olie, eieren, limoenschil, yoghurt, suiker in een kom/keukenmachine, mix goed.  
  1. Mix eerst de helft van de bloem erdoor, dan de andere helft.
  1. Schenk het mengsel in een 24cm rond bakblik. (of cakeblik)
  1. Bak ongeveer 35-40 minuten
  1. Contoleer met een dun mesje (prikker) of de cake gaar/droog is

Limoenglazuur
Meng langzaam de poedersuiker en limoenssap door elkaar. Verdeel over de cake.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten