Translate

vrijdag 15 november 2013

Spinazie-artisjok dip met nacho's

Onlangs waren we in Canada en hebben dit voor het eerst gegeten.
In de canadese versie zit veel mayonaise, dit heb ik in mijn recept aangepast.
En, niet te versmaden natuurlijk, knoflook toegevoegd!
De dip combineren met een (vers gemaakte) soep en het is een hele maaltijd.

Nodig: (2 pers)
  • 300gr spinazie                                             
  • blikje artisjokken/harten, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • bol mozarella, in stukjes
  • 60 a 80gr parmezaan, geraspt
  • 2 eetlepels mayonaise of knoflooksaus
  • peper, zout, olijfolie
  • nacho's

Kokerellen
Verwarm de oven op 200 graden.
Smoor de spinazie met wat olie en een klein beetje zout, in een wok of pan. 
Doe in een vergiet. Druk er zo veel mogelijk vocht uit.
Meng in een kom spinazie, artisjok, knoflook, mayonaise, mozarella en peper.
Doe dit in een ovenschaal, strooi de parmezaan erover.
In de oven 10 a 15 min.
Serveer er soep bij en de nacho's.
Schep met de nacho's door de dip, heerlijke combinatie. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten