Translate

zaterdag 11 april 2015

turks gerecht met o.a. tomaten, gehakt en brood.


Deze week heb ik dit gerecht voor het eerst gemaakt. In een turks restaurant heb ik dit meerdere malen gegeten. Namaken is gevaarlijk.... maar het was heerlijk en makkelijk te maken. 


Nodig: (2 pers)
2 merguez burgers of 250gr rundergehakt 
200gr/ml tomatenpulp of passata
250gr kers of plumtomaatjes, gehalveerd
100ml griekse of turkse yoghurt
half turks brood
handvol verse koriander
2 tenen knoflook, gesnipperd
zout, peper
(paprikapoeder, komijn, cayenne peper)
 
Kokerellen
  • Voor het kruiden van het gehakt naar smaak zout, peper, pittige paprikapoeder, komijn en cayenne peper toevoegen.
  • De oven voorverwarmen op 180 graden.
  • Het brood nat maken en 7 a 8 min in de oven.
  • Het gehakt of de burgers rul bakken. 
  • De tomatenpulp/passata erbij.
  • De tomaatjes toevoegen, na een paar minuten de koriander erbij.
  • Ondertussen de yoghurt in een steelpannetjes licht opwarmen met wat zout en peper plus de knoflook.
  • Snij het brood in blokjes en leg in diepe borden.
  • Giet het yoghurtmengsel erover.
  • Daarop het gehakt-tomatenmengsel, eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten