Translate

dinsdag 5 mei 2015

Bananenbrood zonder suiker

Dit recept komt uit een kookboek dat ik 4 jaar geleden in Nieuw Zeeland kocht.
Het boek bestaat sinds 1908, regelmatig worden nieuwe versies uitgegeven met oude en ook enkele nieuwe recepten.

Nodig
  • 3 bananen, fijngeprakt                        
  • 2 eieren, geklutst
  • 75gr boter, gesmolten
  • 50ml melk
  • 2 eetl honing   (of ahorn siroop)
  • 1 zakje of 2 flinke theelepels bakpoeder
  • 250gr bloem   (volkoren kan ook)

Kokerellen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Met mixer of keukenmachine de eieren mengen met de melk, boter, honing en banaan.
Meng wat zout en de bakpoeder door de bloem. (optioneel: kaneel erbij)
Voeg de bloem dan in twee delen bij het eierenmengsel.
Schep het deeg in een met bakpapier bekleed of ingevet cake of broodblik.
Bak in de oven 50 a 60 minuten.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten